Tyck till om eNyan
<< Tillbaka till sida 24 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan
Under lågvattenmärket!

Kan man verkligen bedriva en seriös debatt på det sätt som du gör Fredrik Gustafsson?

Du gör antaganden om vad folk vill, som du bevisar är sanna, med ett annat antagande som inte heller det underbyggs av fakta. Jag trodde du sysslade med forskning. Vad för slags vetenskaplig metod använder du dej av här i så fall? I mina ögon är det bara ren och skär demagogi och populism.

Du skjuter in dej på frågor där du tror att du kan skaffa billiga poäng som t.ex. kultur kontra skattemedel – märk väl; inte sport kontra skattemedel – och du drar dej inte ens för att ställa dem, du indirekt beskyller för att vara kultursnobbar, mot dem ..”som i fortsättningen kanske inte har råd med mat.”

Det är lågt. Långt under lågvattenmärket. Du har inte en aning om vem jag är. Och mina gelikar – vilka är dom? Är det alla som gillar att gå på bio? Eller är det dom som tycker att ett civiliserat samhälle bör ha mer än golfbanor och sporthallar. Eller alla dom som tycker att Bio Savoy är värt ett bättre öde än att bli omgjort till Gym?

Såvitt jag kan utläsa ur din text har du inte gjort någon undersökning av möjligheterna att bedriva lönsam biografverksamhet i Mariehamn. Du baserar allt du säger på ditt eget tyckande.

Tills någon bevisar att det inte är möjligt, håller jag för troligt att Mariehamn med omnejd erbjuder tillräckligt kundunderlag för att driva en biograf. Det är troligt att kostnaderna, som en nödvändig upprustning av Bio Savoy medför, verkar avskräckande på presumtiva entreprenörer och det är här som samhället enligt min mening bör träda in.

Biografverksamhetens vara eller inte vara samt bevarandet av Bio Savoy hänger ihop på gott och ont. Det är två i sak skilda frågor som allra bäst löses tillsammans. Det är olyckligt om vi stuvar in bion i kk-huset som inte alls är planerat för det och samtidigt låter Bio Savoy gå samma öde till mötes som Socis.

Rigmor Tillema

<< Tillbaka till sida 24 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan