<< Tillbaka till sida 10 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan
Teaterregissören Pekka Sonck,

från Mariehamn, har snart premiär på den tvåspråkiga revyn ”Frutti Di Waasa” på Wasa Teater och Vaasan Kaupunginteatteri. Det är första gången den svenskspråkiga och den finskspråkiga teatern gör en gemensam produktion, som också spelas på båda teatrarnas scener.

Frutti Di Waasa utgår från allmänna fenomen och händelser som alla känner igen, även om den hämtar sin lokalfärg från Vasa stads 400-års jubileum. Så är till exempel Kungen och Silvia och president Halonen med på ett hörn. Revyn skämtar friskt med kulturskillnader och traditioner, med svenskt och finskt, med beslutsfattare, makthavare och vanligt folk. Det blir underhållande, men också litet elakt och självironiskt, utlovar Pekka Sonck.

– Revyn innehåller ett trettiotal nummer, varav 14 är sånger. Av sketcherna är tre svenskspråkiga och tre finskspråkiga, resten är genomgående tvåspråkiga. Men texterna är uppbyggda så att alla kan förstå handlingen, oberoende av språktillhörighet.

”Frutti Di Waasa” har premiär på Wasa Teaters stora scen den 16 september och första föreställningen på Vaasan Kaupunginteatteri är den 5 oktober.

Arn-Henrik

Blomqvist,

också han regissör från Mariehamn, har premiär den 7 september på Lilla Teatern i Helsingfors. Han sätter upp den irländska pjäsen ”Mamma betalar” av Marie Jones. Enligt regissören är pjäsen både galghumoristisk och allvarlig, skriver HBL. I rollerna finns Birgitta Ulfsson, Iwar Wiklander, Pia Runnakko, Sampo Sarkola och Joakim Wigelius.

<< Tillbaka till sida 10 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan