Tyck till om eNyan
<< Tillbaka till sida 3 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan
25-åring försvann från färja
Kinesiska Xu Xun försvann spårlöst från en kryssning med Viking Lines Amorella i fredags. Hon saknas fortfarande.

Fyra tjejer åkte på fredagen kryssning mellan Stockholm och Åbo med Viking Line-färjan Amorella. När färjan lade till i Stockholm på lördagseftermiddagen rapporterades en av flickorna, 25-åriga Xu Xun från Kina, saknad av sina kompisar.

Senast hennes vänner såg henne var natten mot lördagen.

– Vid tvåtiden på natten gick vi till hytten. Där pratade vi. Xu Xun berättade att hon ville se soluppgången. När jag vaknade var hon borta, säger vännen Lei Ge till Aftonbladet.

Viking Line har gått igenom alla övervakningskameror. Sist Xu Xun fångades på film var klockan 6.30, en timme innan Amorella stannar till i Åbo.

– Det är ganska sällsynt att folk försvinner, säger Johanna Boijer-Svahnström, informatör på Viking Line. I det här fallet vet vi inte mer, utan nu är det Stockholmspolisen som tar över.

Titta igenom

Xu Xun kan ha gått av färjan i Åbo. Citypolisen i Stockholm har startat en utredning och ska själva gå igenom övervakningskamerorna, meddelar informatör Petra Sjölander.

– Vad jag förstår har man inte sett över filmerna när passagerarna går av färjan. Vi ska titta igenom allt tillsammans med kvinnans vänner. Om det föreligger något brott kan vi inte veta utan det är just nu under utredning, säger hon.

CECILIA LINDVALL

cecilia.lindvall@nyan.ax


Förstora bilden >
CECILIA LINDVALL

<< Tillbaka till sida 3 :: < Föregående artikel på sidan :: Nästa artikel på sidan > :: Skriv ut sidan